Brugsanvisning

RootBoosterMikrobiologisk plantestarter til vækstmedier – Granulat

RootBooster plantestarter er udviklet til roser og alle andre planter for at give dem den bedst tænkelige start i din have. Det anvendes i stor udstrækning til træer, buske, hække, i drivhuset til tomater, agurker, alle slags urter, undtagen kål, og et par nip til udplantning af sommerblomster gør underværker. RootBooster er et must når du hvert andet år omplanter dine krukker. RootBooster hjælper naturen med at hjælpe sig selv og til at udvikle et kraftigere rodnet. Den virker som en katalysator, på den måde at planterner bliver i stand til bedre at kunne optage vand og næringsstoffer, hvilket medfører bedre vækst. Bedre vækst styrker immunforsvaret og  øger modstandskraften over for sygdomme. RootBooster indeholder også en række mikroorganismer, der er med til at give jorden mere liv.

RootBooster 3-1-1,7 er en plantestarter til planteproduktion i potter og på friland og skal blandes med vækstmediet. RootBooster er et biologisk produkt, den indeholder forskellige stammer af endo- og ekto mykorrhiza svampe, der øger de fleste planters og græssers optagelse af næring og vand. RootBooster er tilsat  effektive bakterie-kulturer, der er med til at skabe liv i jorden. Det indeholder også organiske næringsstoffer , som fjermel og tang. Effektiv ved pH-værdier mellem 5,5 og 8,5. RootBooster har ingen virkning på surbundsplanter som f. eks rododendron, azaleaer og lyng.

Posen indeholder 450 gram og det rækker til 9-10 planter (ca.50 gram pr. plante) Indholdet anvendes direkte fra posen. Opbevar posen tæt lukket på et mørkt og tørt sted mellem 10-20 grader. Tåler ikke frost.

Sådan bruger du rootBooster

Ved plantning af barrods roser gøres rødderne våde. Hold rosen over plantehullet og drys indholdet direkte på de fugtige rødder. Det er vigtigt at rootBooster kommer i kontakt med rødderne.  Granulatet vil klæbe til de fugtige rødder og resten drysser ned i plantehullet.

Ved plantning af pottede roser. Du har haft potten stående i vand så den er godt gennemtrukket. Tag planten forsigtigt ud af potten og undgå at klumpen falder fra hinanden. Hold klumpen over plantehullet og drys granulatet  hele vejen rundt på klumpen.

Ved begge ovennævnte gælder det, at hvis du har fyldt næringsstoffer så som komposteret gødning, fjer eller benmel i plantejorden, så skal plantejorden blandes rigtig godt før du drysser pulver på planten og sætter planten/klumpen ned.

RootBooster kan med fordel gives til planter der allerede er plantet, men som du synes ikke er kommet særlig godt fra start og hænger lidt med ørerne efter vinteren. Med spade, hakkejern eller håndskovl laver du en rille rundt om planten uden at du beskadiger rødderne. I rillen stikker du nogle huller med din gravegreb, drys pulveret – 50 gram, fordelt  ned i hullerne, dæk hullerne og vand godt bagefter.  

RootBooster  plantestarter er genialt, men husk at dine roser stadigvæk skal have gødning, vand og masser af kærlighed. Læs for en sikkerheds skyld “Et liv med roser” heri kan du læse om alt det andet som du også skal vide, når du gerne vil have de smukkeste roser. Jeg sender gerne bogen med en personlig hilsen.

Birthe og Ernst Jensen , Gedeager 12 – Ø. Vedsted,

6760 Ribe – DK Danmark

E-mail:  egj@post1.dknet.dk

Tlf. nr. 2086 9670 bedst formiddag.

www. etlivmedroser.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.